Πολιτισμική Καταστροφή

  • Καταγραφή (Custom)

                                                                        Κάντε Κλίκ στην Φωτογραφία.

 

Του Σπύρου Καμπιώτη

ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ …….

Υπάρχει μια διάσημη δήλωση, η οποία αποδίδεται στον Κίσινγκερ και αφορά τους Έλληνες. Τι λέει αυτή η δήλωση; «Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του ν’ αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για εμάς»

Για να δούμε λοιπόν κάποια πράγματα.

-Το Μάιο του 2006 η Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ, κυκλοφόρησε το βιβλίο της Η Έξυπνη Ελλάδα,….. στα πλαίσια του κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει η ίδια.(Μάλιστα. Κοινωνικός νεοφιλελευρθερισμός. Τι ¨sic¨ νεο-λογισμός ε?). Στο βιβλίο αυτό εμπεριέχεται άρθρο της ιδίας δημοσιευθέν το 2002 με τίτλο ¨Περι γλωσσών και …ιδεολογημάτων¨. Σε συνέντευξή της στην καθημερινή το 2001, υποστήριξε την καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα.

Η ¨κυρία¨ αυτή (μέλος της γνωστής λέσχης) υποστήριζε δε, πως μαθήματα στο σχολείο όπως η ψυχολογία, η ανθρωπολογία, κλπ. πρέπει να γίνονται στις τελευταίες τάξεις του σχολείου στα αγγλικά εξολοκλήρου. Χρυσώνοντας δε το χάπι σε συνέντευξη της (στο Flash 9.61 στις 19.11.01) είχε πει ¨…….. δε σημαίνει δηλαδή παράλληλη χρήση ελληνικών και αγγλικών σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες του κράτους¨. Και ενώ τότε η πρόταση της ¨κυρίας¨ Διαμαντοπούλου, είχε απορριφθεί μετά βδελυγμίας, αργότερα βρήκε ¨γκρίζα¨ υποστήριξη και εφαρμογή από ένα άλλο γνωστό πολιτικό ¨φρούτο¨, ¨αντίπαλου¨ κόμματος με το όνομα Γιαννάκου.

Το πως τώρα και οι δύο εντελώς ¨τυχαία¨, έφτασαν και κατέλαβαν τον θώκο του υπουργού παιδείας, αυτό υπόκειται μόνο στον νόμο των …….¨πιθανοτήτων¨ όπως εξάλλου και άλλων αργότερα ξωτικών φρούτων, Ρεπούσης, Δραγώνα, …………για να καταλήξουμε στον επιστήμονα, ερευνητή, διάνοια, καμάρι του ελληνισμού, αξιότιμο κύριο Φίλη.

Επίσης Τι άλλο να πλήξει είπαμε? τη θρησκεία του ατίθασου αυτού λαού? Άντε καλέ. Κακοήθειες. Τι δηλαδή έκανε το ¨όργανο¨ Φίλης? Απαγόρευσε μόνο την είσοδο σε ιεράρχες στα σχολεία. Χαράς το πράγμα. Ε!!! και φρόντισε τα παιδιά μας να …….. μαθαίνουν για το ……… Ισλάμ, κάνοντας στα νηπιαγωγεία προσομοίωση του τελετουργικού (είδες? των φρονίμων τα παιδιά …..). Παράλληλα δε, φροντίζει και για την κατάργηση των θρησκευτικών από την εκπαίδευση. Σωστά να μην τα ζαλίζουμε τώρα με …… Και

τόσα-τόσα άλλα κάνει ο άνθρωπος για την εξέλιξη και …….. πνευματική μας ευημερία. ……… τον χυλό.

Τι άλλο να πλήξει είπαμε? τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα??

Πια ιστορικά αποθέματα θυμάστε και εσείς τώρα μωρέ, τι αξία έχουν αυτά τώρα? Τι γενοκτονίες και κουραφέξαλα? Ποιες εθνικές εορτές και ιστορίες για αγρίους? Τι τερατολογίες αναπαράγετε, που μία απλή συνάθροιση και συνωστισμό τον ονομάζετε καταστροφή και σφαγή? Έχετε βρε παιδί μου εσείς οι Έλληνες μια έφεση στα παραμύθια άνευ προηγουμένου. Νομίζετε πως όλοι σας κατατρέχουν.

Μα Δεν ακούσατε τον πρωθυπουργό μας πως η αντίσταση του 40-41 ήταν καταστροφική και δεν χρειάζονταν? Για ποιο Έπος μιλάτε? Επίσης, Δεν ακούσατε δηλώσεις άλλων, πως κάποιοι κατσαπλιάδες βολεμένοι επαναστάτησαν το 21? Μα δεν δώσατε καθόλου σημασία στη δήλωση του αξιότιμου και αξιοσέβαστου Βαρθολομαίου? πως δηλ. κάποιοι ξεβράκωτοι το 21 δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές και δυστυχώς διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση (με σύμφωνο???) που είχαν οι δύο λαοί?? Α ρε αγνώμονες Ελληνες/νιδες ξεχάσατε το ……….. οθωμανικό??? Ντροπή σας. Εμείς όμως θα σας το ….. υπενθυμίσουμε. Και με σύμφωνο και με …… φωνήεν. Έτσι για να μην το ξεχνάτε.

Τι άλλο να πλήξει είπαμε? Τα πνευματικά του αποθέματα?

Κουταμάρες, Ιδεοληψίες, Κωλύματα, Αναχρονισμοί. Νοσταλγίες και θύμησες είπατε πως θέλετε με Αισχύλους, Αριστοφάνηδες και λοιπούς αρχαιο-κουλτουριάρηδες? Τραγωδίες και Κωμωδίες?

Τι? Πως? Θέλετε και αρχαία θέατρα?

Άντε καλά θα σας κάνουμε το χατήρι. Θα σας δώσουμε εμείς Ιλαρωτραγωδίες που θα τρίβεται τα μάτια σας. Λάθος. Θα πετάγονται τα μάτια σας από ……… ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

 

Πολιτισμική Καταστροφή
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail