ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ

<Παραμερίστε ολίγιστοι…>
Παρακολουθούμε τις δήθεν διαπραγματεύσεις μεταξύ των θιάσων «κυβέρνησης» και «θεσμών» και μένουμε έκπληκτοι για την υποτέλεια των πρώτων και την υποκρισία των δεύτερων.
Προτείνουν – αποδέχονται
α/ την υποτιθέμενη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060 και
β/ την αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος (που εκβιάζει ο Σόϊμπλε) στο 3,5% του ΑΕΠ για μια 10ετία τουλάχιστον (έως το 2028) ώστε να μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί το χρέος της,
αλλά επί της ουσίας να μην μπορεί…!!!
Το πρώτο θα γίνει υποτίθεται με την σταθεροποίηση των επιτοκίων δανεισμού (στο 1,5%), τα οποία όμως είναι μεγαλύτερα έναντι των αρνητικών επιτοκίων της ευρωζώνης (επομένως το χρέος στην ουσία αυξάνεται ένεκα αρνητικού πληθωρισμού)
και το δεύτερο (…δεν υποτίθεται αλλά νομοθετείται από τους εντολοδόχους τους στη Βουλή) θα γίνει με την αύξηση της φορολογίας και την λήψη νέων υφεσιακών μέτρων που αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο το ΑΕΠ!
Μιλάμε για σαμποτέρ της ελληνικής οικονομίας ή το λιγότερο για σχιζοφρενείς!
Εδώ θα πρέπει να απαντήσουμε καθαρά προς όλους και με την αναίδεια που τους αρμόζει :
1/ Απάντηση στον Σόϊμπλε :
Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όσον αφορά τα Κατοχικά δάνεια, ανέρχονται (30.11.2016) στα 392,15 δισεκ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό στην ονομαστική του αξία. Επομένως κ. Σόϊμπλε, οφείλεις στην Ελλάδα και πρέπει να πληρώσεις αυτά που χρωστάς και τις συμβουλές σου να τις κρατήσεις για τους υποτακτικούς σου στα Eurogroup, για τις χρεοκοπημένες σας τράπεζες και για τις αναλώσιμες κυβερνήσεις σας.
Και μην ξεχνάς κ. Σόϊμπλε ότι η μεταπολεμική ανάπτυξη της Γερμανίας οφείλεται και σε δικά μας λεφτά, α/ με την διαγραφή κατά 63,4% του προπολεμικού σας χρέους και β/ με τα λεφτά των κατοχικών δανείων που ουδέποτε καταβάλατε.
Από πότε λοιπόν, τα δικά σας λεφτά έχουν αξία και τα δικά μας δεν έχουν; Πρώτα λοιπόν πληρώνεις και μετά μιλάς και μέχρι να πληρώσεις, βγάλε το σκασμό κ. Σόϊμπλε.
2/ Απάντηση στους ευρωπαϊκούς «θεσμούς & εταίρους» :
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΓΛΚ (30.9.2016) ανέρχεται στα 323,7 δισεκ. ευρώ και πρόκειται ν’ αποπληρωθεί έως το 2059. Το χρέος αυτό, που σε μεγάλο βαθμό είναι επαχθές και παράνομο (δεν ξεχνάμε τις υπερτιμολογήσεις που κάνατε, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις μίζες για να προωθείτε τα προϊόντα σας στην Ελλάδα), αν το υπολογίσουμε σε τιμές παρούσας αξίας, δεν ξεπερνάει το 45% της ονομαστικής του αξίας, ήτοι 145,6 δισεκ. ευρώ ή 81,8% του ΑΕΠ (έναντι 178% που εμφανίζεται σήμερα).
Επομένως για να δούμε, ποιος από εσάς που μας παριστάνετε τον δάσκαλο των δημοσιονομικών, έχει καλύτερη σχέση χρέους προς ΑΕΠ; Και μην ξεχνάτε ότι, αν δεν είχατε εδωπέρα το δούρειο ίππο που μετέτρεψε το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο (2012), θα είχαν χρεοκοπήσει πολλές απ’ τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες.
Γιατί εκτός των άλλων, μιλάμε για αποζημιώσεις για τη ζημιά που μας προκαλέσατε, τόσο με τα πλαστογραφημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και με τις αποφάσεις σας στη συνέχεια.
3/ Απάντηση στην ΕΚΤ – Ντράγκι :
Εδώ μιλάμε για ελεημοσύνες από τοκογλύφους ότι τάχα μου, αν και πότε, θα μας εντάξει στην ποσοτική του χαλάρωση (QE).
Κράτα τα λεφτά σου Ντράγκι για να ξεπλύνεις τα σαπάκια των ευρωπαϊκών τραπεζών που πάνε κατά διαόλου, μόνο πες μας,
α/ επιμένεις ακόμα να εισπράξεις στο 100% εκείνα τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασες (19,8 δισεκ. ευρώ) στο 50% της αξίας τους και κάθε χρόνο κερδίζεις κοντά στα 400 εκατ. ευρώ από τόκους και
β/ εκείνα τα κέρδη από τα ANFAs και SMPs (7,7 δισεκ. ευρώ) που θα έπρεπε να μας έχεις επιστρέψει από το 2015, γιατί τα «πάγωσες» για το 2018 και με βάση τα προαπαιτούμενα;
Τελικά Ντράγκι, ποιος έχει τα κλειδιά της Φρανκφούρτης, εσύ η ο Σόϊμπλε;
4/ Απάντηση στο ΔΝΤ :
Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπερκαλύπτει κατά 246,5 δισεκ. ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε τιμές παρούσας αξίας.
Επομένως, το ΔΝΤ, στο οποίο η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος (δηλ. εταίρος), αν θέλει να υποστηρίξει τον εταίρο του, οφείλει να θέσει το θέμα διαγραφής του ελληνικού δημόσιου χρέους όχι σε κάποιο μικρό ποσοστό (δήθεν βιωσιμότητας), αλλά στο σύνολό του και
ν’ ασκήσει πίεση στη Γερμανία για τα 392,15 δισεκ. ευρώ που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και όχι να πιέζει την Ελλάδα για «κόφτες» και την λήψη πρόσθετων μέτρων 4,5 δισεκ. έως το 2018.
Το ΔΝΤ, ως δανειστής της Ελλάδος, ενώ επωφελείται απ’ την Ελλάδα (από τόκους), αποφεύγει να τα βάλει με τη Γερμανία.
Τελικά ΔΝΤ, ποιος σε πληρώνει και με ποιανού το μέρος είσαι;
5/ Απάντηση τον περιοδεύοντα θίασο που αυτοαποκαλείται «κυβέρνηση» ή «αντιπολίτευση» εναλλάξ :
Παραμερίστε, είσαστε ολίγιστοι και χαμερπείς, ανήμποροι να σηκώστε το ανάστημά σας και ν’ απαιτήσετε την καταβολή των Κατοχικών δανείων και την διαγραφή του δημόσιου χρέους,
ανίκανοι να δώσετε ελπίδα στους Έλληνες πολίτες για απαλλαγή από χρέη, για απασχόληση, για ανάπτυξη.
Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και οι μισθοί σας.
Κανένα ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον. Έχετε υπογράψει μνημόνια υποτέλειας στους τοκογλύφους – δανειστές παραχωρώντας γη και ύδωρ.
Έχετε δώσει το δικαίωμα στον κάθε τυχάρπαστο και διεφθαρμένο γραφειοκράτη των Βρυξελλών (Γιούνκερ, Σούλτς, Μοσκοβισί, Ντάϊσεμπλουμ κ.α.),
να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στην Αθήνα και, ως νέοι κατακτητές, να σας βάζουν τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι.
Τι δεν καταλαβαίνετε όταν σας λένε …κάνετε μεταρρυθμίσεις, τηρήστε τα προαπαιτούμενα;
Τόσο αδαείς και εξουσιομανείς είσαστε που δεν καταλαβαίνετε ότι “μεταρρυθμίσεις” στη γλώσσα τους σημαίνει το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας για να μην μπορέσεις ποτέ να σταθείς στα πόδια σου,
σημαίνει συρρίκνωση των εισοδημάτων για να έχεις ανάγκη την ελεημοσύνη τους,
σημαίνει εσαεί εξάρτηση και υποτέλεια,
σημαίνει ραγιαδισμός.
Αυτά που γίνονται σήμερα, να μην έχεις δικό σου νόμισμα ούτε δουλειά, ούτε προοπτική απελευθέρωσης, δεν γίνανε ούτε επί Γερμανικής Κατοχής. Αρκετά σας ανεχθήκαμε.
Παραμερίστε ολίγιστοι.
Όσο παραμένετε, ξεφτιλίζετε την Ελλάδα.
Δεν σας χρειαζόμαστε, θα τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα χωρίς εσάς.

Τζανής Γκούσκος.
Τομεάρχης Οικονομικών ΕΝΑ-Ε.

 

ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail