ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ

13087382_457664511109315_5300735109957768579_n (1)

Τη λανθασμένη εντύπωση ότι η Δημοκρατία είναι διά των εκλογών μία πανηγυρική συμμετοχική διαδικασία, έχει δημιουργήσει σύσσωμο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και το εγχώριο μεγαλο-επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Υπέρ όλων, προτάσσονται το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων, που αδιάφοροι για το βιωτικό επίπεδο ενός ολόκληρου λαού, καταπατούν τα δικαιώματα των μη εχόντων, οδηγώντας τους στη φτωχοποίηση και τον αφανισμό.

Η Δημοκρατία, θα έπρεπε να είναι το απόλυτο όπλο προστασίας και διασφάλισης των οικονομικά αδυνάμων, εναντίον των οικονομικά ισχυρών. Δυστυχώς, η πραγματική και ουσιαστική αποστολή της, έχει εκλείψει. Αυτό που βιώνουμε, είναι ένα καχέκτυπο, μία κατ’ όνομα Δημοκρατία, που καταπατά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας.

Ως απόλυτοι σύμμαχοι της ολιγαρχικού τύπου Δημοκρατίας, προκρίνονται το πολιτικό προσωπικό, που παίζει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των ισχυρών και των αδύναμων οικονομικών συμφερόντων και ο γραπτός/ηλεκτρονικός τύπος, που διά της προπαγάνδας, οδηγούν στη δημιουργία υποτελών ενοχικών συνειδήσεων.

Αντιθέτως, στη Δημοκρατία με Δ κεφαλαίο, την πραγματική Δημοκρατία, το πολιτικό προσωπικό, δεν λειτουργεί ως απλός μεσάζων συμφερόντων αλλά ως εκτελεστικό όργανο της κοινωνίας, προς εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος, απόλυτα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ και ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕΝΑ από την ίδια.

Εκείνο λοιπόν που επιτάσσει η σημερινή κατάσταση για να διασωθούμε, είναι η άμεση αλλαγή του ολιγαρχικού μας πολιτεύματος. Πως τελικά επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο;

Χρειαζόμαστε νέες πολιτικές δυνάμεις, που να πηγάζουν από τον λαό, να απευθύνονται στον λαό και να ελέγχονται από τον λαό!

Απαιτείται συμπόρευση και αλλαγή κουλτούρας, μακριά από τον κανιβαλισμό της σκέψης που επιβάλλουν τα ΜΜΕ και ο ΤΥΠΟΣ, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, αλλά με ένα στόχο:

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ!!!

Βασίλης Παρασκευαϊδης
Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας
Γ. Γραμματέας της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail