ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  31/12/2016

 Στο λυκόφως της χρονιάς που φεύγει είθισται οι πάντες να ανταλλάσσουμε ευχές για ένα νέο ευτυχές και χαρούμενο έτος. Με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Φέτος όμως πέραν των ευχών που πρέπει να κάνουμε είναι να δεσμευτούμε ο ένας έναντι του άλλου πως θα συμβάλλουμε όχι δια των ευχολογίων αλλά δια των πράξεων και των ενεργειών για να γίνουμε εμείς καταλύτες αλλαγής της κοινωνίας και του Ελληνισμού απανταχού της γης. Πρέπει να δεσμευτούμε οι πάντες έναντι όλων πως ήρθε η ώρα της δράσης και της κινητοποίησης όλων των σοβαρών και υπεύθυνων πολιτών αυτής της χώρας να αναλάβουν τις τύχες τις δικές τους αλλά και της χώρας για να βάλουμε ένα τέλος στο τέλμα που έχουμε περιέλθει ως κοινωνία και ως έθνος.Σε αυτή την δέσμευση δεν περισσεύει κανείς δεν πρέπει να λείψει κανείς. Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους και όλες.

Π. Λελιάτσος

Τομεάρχης Οικονομίας,Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  26/12/2016

45 ΔΙΣ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.. ΟΥΤΕ ΣΕ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟ ΤΧΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ 1,1 ΔΙΣ ΖΗΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 6ΕΤΙΑΣ…

 

                                        

Π.Λελιάτσος

Τομεάρχης Οικονομίας,ανάπτυξης και ανταγωνιστηκότητας ΕΝΑ-Ε

 

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  13/12/2016

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Η παράνομη επιβολή των capital controls η οποία επεβλήθη με το υποτιθέμενο πρόσχημα της μαζικής φυγής κεφαλαίων από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 63 της συνθήκης της Λισαβόνας ήταν αιτία να υπάρξει εισαγγελική έρευνα για τις μεθοδεύσεις σε επίπεδο πολιτικής αλλά και κεντρικής τράπεζας. Τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την επίμαχη περίοδο επιβολής περιορισμού κίνησης κεφαλαίων αποδεικνύουν το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος που διατελείτε στην Ελλάδα. Η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ ερευνούν τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη.
Δεκαέξι μήνες μετά ο περιορισμός κίνησης κεφαλαίων υφίσταται ακόμη και οι οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές και πληρωμές γίνονται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Η επιβολή αυτών των μέτρων αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας να χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα για τις εμπορικές συναλλαγές του.
Παρόλα ταύτα όμως οι Ελληνικές εμπορικές τράπεζες επιβάλλουν στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας τεράστιες προμήθειες παραβιάζοντας ακόμη και Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Πιο συγκεκριμένα η κοινοτική οδηγία 751/2015 ορίζει ξεκάθαρα το ύψος των προμηθειών που πρέπει να επιβάλλουν οι τράπεζες και ανέρχονται στο ποσοστό του 0,3% σε πιστωτικές κάρτες και 0,2% για χρεωστικές.
Αλλωστε ακόμη και η ίδια η Ενωση Ελληνικών τραπεζών αναφέρει με σχετικό δημοσίευμα την εν λόγω κοινοτική οδηγία.
http://www.hba.gr/2Tomeis/UplFiles/sistimata_pliromon/RegulationEU_2015_751_EL.pdf
Παρόλα ταύτα οι τράπεζες παρανομώντας για ακόμη μια φορά αδιαφορούν για την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.
Οι κυβερνητικοί εταίροι και ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών ενώ γνωρίζουν πολύ καλά αυτές τις μεθοδεύσεις μια και του έχουν κοινοποιηθεί εκατοντάδες καταγγελίες ακόμη και σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου αδιαφορεί για την εφαρμογή του νόμου και επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο την πλήρη παράδοση της χώρας στους τραπεζίτες.
Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα πλαίσια μιας εξοντωτικής δημοσιονομικής πολιτικής οι εν λόγω προμήθειες έρχονται να επιβάλλουν πρόσθετο κόστος λειτουργίας επί του κύκλου εργασιών τους.
Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να κοινοποιήσει την εν λόγω κοινοτική οδηγία στην συνεργαζόμενη τράπεζα του και να απαιτήσει την μείωση προμηθειών αλλά και την επιστροφή αναδρομικά όλων των παράνομων χρεώσεων που τους επιβάλλανε
Καλούμε επίσης την κυβέρνηση, επιτέλους να διασφαλίσει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας και να επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου στις εμπορικές τράπεζες.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Τομεάρχης Οικονομίας ,ανάπτυξης και ανταγωνιστηκότητας ΕΝΑ-Ε

 

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  02/12/2016

OI TΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟ 10ΜΗΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το eurogroup σχετικά με την χώρα μας επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά πως η τραπεζική μαφία εφαρμόζει πειραματικές πολιτικές δημοσιονομικής καταστροφής και εκποίησης της χώρας. Το ύψος των νέων μέτρων που ανακοίνωσε το ΔΝΤ το είχαμε αποκαλύψει προ 10μηνου μια και γνωρίζουμε επακριβώς τον στρατηγικό σχεδιασμό των διεθνών τραπεζιτών για την Ελλάδα. Ο βασικός στόχος τους είναι να ελέγχουν το 38% του Ελληνικού ΑΕΠ μέχρι το 2023 και οι επιβαλλόμενες πολιτικές φέρνουν εφιαλτικές μέρες για την χώρα. Τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι τίποτα άλλο από νέα μνημονιακά μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν την περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ μέχρι το 2019 όπου εκεί θα υπάρξουν παρεμβάσεις περί της ονομαστικής μείωσης του δημοσίου χρέους όπου θα ανέρθει στα 180 δις και η οποία θα είναι άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας. Οποιος σε αυτή την χώρα σε επίπεδο πολιτικής ή οικονομικής διαχείρισης μιλά για δημόσιο χρέος πέραν των 60 δις η δεν γνωρίζει την διεθνής τραπεζική πρακτική η εξυπηρετεί συμφέροντα εκποίησης της χώρας.

Π.Λελιάτσος
Τομεάρχης Οικονομίας,ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης ΕΝΑ-Ε