ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑ-Ε

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/5/2017

Στις 19/5/2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη-σύσκεψη στα γραφεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ). Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι: Δημήτρης Καζάκης και Δημήτρης Κυπριώτης ΓΓ και ΟΓ του ΕΠΑΜ αντίστοιχα και ο Χάρης Καλογεράκης, Αντιπρόεδρος του Κινήματος ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΝΑ-Ε).

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε λόγω εξαιρετικού κωλύματος ο Πρόεδρος της ΕΝΑ-Ε Σπύρος Καμπιώτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις θέσεις και τα προτάγματα που υποστηρίζουν οι δύο φορείς, αλλά και οι επιμέρους πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν από μια Πατριωτική Δημοκρατική Εξουσία, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία της.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και υπάρχει η ανάγκη της συσπείρωσης όλων των Πατριωτικών Δημοκρατικών και Ριζοσπαστικών Δυνάμεων σε μια πολιτική Εθνική Συμμαχία, για να διασωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες.

«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5/2017

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται σήμερα να παίξει τα νταούλια και τους ζουρνάδες στις αγορές εις βάρος του Ελληνικού λαού και όχι των οικονομικών «κατακτητών» της χώρας.

Σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σκίζει για άλλη μια φορά τα μνημόνια.

Αυτό που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και το ψηφίζει σήμερα στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν έχει υπάρξει σε κανένα άλλο μνημόνιο.

Περνάει από την Βουλή όχι απλά μέτρα προκαταβολικά, κάτι που είναι σαφώς αντισυνταγματικό (τα τελευταία χρόνια το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί πολλάκις), αλλά ψηφίζει να εκχωρήσει το δικαίωμα στους δανειστές και συγκεκριμένα στο ΔΝΤ, την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Και αν αυτό δεν συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τότε τι είναι;

Αν με τον τρόπο αυτό δεν δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα κλειδιά του υπουργείου των Οικονομικών και της οικονομίας της χώρας στους δανειστές τότε τι ακριβώς κάνει;

Πρόκειται σίγουρα για την πιο εγκληματική και αδίστακτη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Γι αυτούς τους λόγους καλούμε το λαό σε ξεσηκωμό και αντίσταση στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν.

Όλοι σήμερα στις 7:00μ.μ. στη πλατεία Συντάγματος να βροντοφωνάξουμε

ΟΧΙ στη παράδοση της χώρας

ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνίας

ΟΧΙ στην υποδούλωση που μας οδηγούν

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/5/2017

H ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πιστή στις αρχές της, απέναντι στον άξονα κατοχής και παράδοσης της χώρας από τους ντόπιους εθελόδουλους εφιάλτες, απέναντι στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, απέναντι στην δήμευση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, απέναντι στον εθνοκτόνο ΦΑΣΙΣΜΟ, καλεί φίλους και μέλη του φορέα καθώς και τους Έλληνες/δες πολίτες που αισθάνονται Έλληνες να αντισταθούν.

 

Να αντισταθούμε όλοι, όπως επιτάσσει το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Να αντισταθούμε όλοι,  γεμίζοντας πλατείες και δρόμους.

Βροντοφωνάζουμε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ:

  • ΟΧΙ στην παράδοση της χώρας.

  • ΟΧΙ στην διάλυση του Έθνους.

  • ΟΧΙ στο ξεπούλημα.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όλοι μαζί στους δρόμους και τις πλατείες, στις 17 Μαΐου 2017

Απέναντι σ’ αυτούς που μας σφίγγουν τη θηλιά γι’ άλλη μία φορά!

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/4/2017

Η ΕΝΑ-Ε με την παρούσα εκφράζει βαθύτατη λύπη για το τραγικό συμβάν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας .
Την απώλεια τεσσάρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας σήμερα στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, στο αεροπορικό δυστύχημα που προήλθε από την πτώση ελικοπτέρου τύπου ΧΙΟΥΙ.

Εκφράζουμε ταπεινά, θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους οικείους των Αξιωματικών μας.
Επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση, στην υπαξιωματικό Βασιλική Πλεξίδα που τραυματίστηκε σοβαρά στο εν λόγω δυστύχημα και την οικογένειά της .

Συμμεριζόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις, που επιχειρούν το δύσκολο έργο υπεράσπισης της πατρίδας, κάτω από τις απελπιστικές συνθήκες στερήσεων που έχουν επιβάλλει οι πολιτικές των μνημονίων, χωρίς την αρμόζουσα στήριξη από την Πολιτεία.

Η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν σήμερα πέντε ηρωικά παλικάρια, προσθέτοντας και τον χθεσινό θάνατο νεαρού στρατονόμου λόγω δυστυχήματος με στρατιωτικό όχημα.

Καλούμε τους αρμόδιους να κινηθούν άμεσα ως προς την διελεύκανση του συμβάντος και να δημοσιοποιήσουν τα αίτια για τις τελευταίες τραγωδίες.

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/4/2017

Ο δρόμος του μαρτυρίου προς τη Σταύρωση και την Ταφή, γεννάει την ελπίδα της Ανάστασης. Διαχρονικά η ελπίδα της Ανάστασης είναι το μήνυμα που πλημμυρίζει με φως και χαρά της ψυχές μας.

Αυτή η ελπίδα υπάρχει και δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από το Ελληνικό Λαό, που τα τελευταία χρόνια ζει την επανάληψη της ιστορίας υποταγμένος σε κατακτητές της πατρίδας μας.

Ας είναι αυτή η Ανάσταση το έναυσμα προς το Λαό μας, να αποτινάξει από πάνω του το ζυγό των Παθών και να γιορτάσει το Πάσχα των Ελλήνων Ελεύθερος.

Καλή Ανάσταση
Καλό Πάσχα
Καλή Λευτεριά!

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/3/2017

Με απόφαση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, ο Χαράλαμπος (Χάρης) Καλογεράκης και ο Σταύρος Χαλατσάκης, ορίζονται προσωρινοί Αντιπρόεδροι του κόμματος μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου.  Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/2/2017

Κατόπιν ορισμένων δημοσιευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανακριβές περιεχόμενο, θεωρήσαμε επιβεβλημένη ανάγκη να εκδώσουμε το παρόν δελτίο με μόνο σκοπό την ενημέρωση των μελών μας αλλά και των φίλων της Ένωσης Αδέσμευτων Ελλήνων, σχετικά με την απομάκρυνση του κ. Βασίλη Παρασκευαίδη από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Ο κος Παρασκευαίδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που έλαβε χώρα την  13/2/2017,   ζήτησε ψηφοφορία από τα μέλη της προκειμένου να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα 7 ΟΧΙ και 2 ΝΑΙ, οπότε και με βάση το αποτέλεσμα απομακρύνθηκε από το όργανο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Εάν σε ορισμένους καλούς συναγωνιστές δεν άρεσε το αποτέλεσμα, καλό θα είναι πριν κάνουν ανακοινώσεις, οι οποίες δεν εμπεριέχουν αληθινά γεγονότα, να προσέλθουν στα όργανα και με διαφανείς διαδικασίες να ενημερωθούν περαιτέρω.

Όλη η αλήθεια στο φως.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της  Ένωσης Αδέσμευτων Ελλήνων δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με το συγκεκριμένο θέμα, κρίνοντας ότι τα ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας είναι σε πρώτη προτεραιότητα για εμάς, παρά τα μικροπολιτικά παιχνίδια ορισμένων που πρώτο τους μέλημα είναι οι αρχηγίες και τα οφίτσια.

Άλλωστε οι καρέκλες και οι θέσεις, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, ελπίζουμε και όλους εσάς τους καλούς φίλους.

Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική ΝΙΚΗ

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  22/2/2017

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την αντίδραση πολιτών του Ωραιοκάστρου, προκειμένου να εμποδίσουν την ένταξη παιδιών προσφύγων σε σχολείο της περιοχής.

Τι έγινε ξαφνικά; έγιναν όλοι οι γονείς ακροδεξιοί και φασίστες ή συμβαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ που εγκυμονεί κινδύνους;
Αφενός για τα παιδιά που φοιτούν ήδη στο σχολείο (βάζοντας 12χρονα και 13χρονα προσφυγόπουλα να παρακολουθήσουν μαθήματα μαζί με 7χρονα 8χρονα παιδιά που φοιτούν κανονικά), αφετέρου δημιουργείται μείζον θέμα με βάση τον νέο αντισυνταγματικό νόμο περί ιθαγένειας που ψήφισε η κυβέρνηση 4332/2015 Παράγραφος 1Α.

Δύο λοιπόν τα ζητήματα:

  1. Το ανακάτεμα των ηλικιών και η διαφορετικού επιπέδου γνώση της γλώσσας, δημιουργεί ανομοιογένεια της σχολικής τάξης, προκαλώντας ακόμα και σύγχυση στους μαθητές που ήδη μιλούν και γνωρίζουν τη γλώσσα.

  2. Την μελλοντική αλλοίωση του εκλογικού σώματος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταγγέλλουμε τις παραπάνω χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και καλούμε τους Έλληνες πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση

Η Αριστερίζουσα δικτατορία δεν θα περάσει!

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  21/2/2017

Μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης περί συμφωνίας και αντίμετρων στη χθεσινή συζήτηση με τους δανειστές, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας πούμε αλήθειες στον Ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση πέτυχε (δηλ. έδωσε στους δανειστές) :

  • Μείωση συντάξεων

  • Μείωση αφορολογήτου

  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Επίσης η κυβέρνηση συμφώνησε σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% (ενδεχομένως για μια 10ετία μετά το 2018), το οποίο θα προκύψει από την αύξηση της φορολογίας και θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή του χρέους. Αυτό συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο στραγγαλισμό της εγχώριας ρευστότητας και διόγκωση της φτωχοποίησης.
Τα παραπάνω μέτρα είναι άμεσα απαιτητά απ’ τους δανειστές και θα έρθουν προς ψήφιση στο Ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να επανέλθουν οι «Θεσμοί» στην Αθήνα και να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση. Παράλληλα θα ισχύουν προληπτικά για μετά το 2018, δηλαδή εφαρμοστέα από την οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Η ψήφιση προληπτικών μέτρων είναι αντισυνταγματική.
Τα αντίμετρα που πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι πέτυχε είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ, αφού όπως δήλωσε και ο Ντάισελμπλουμ, αυτά θα ισχύουν εφόσον αποφευχθούν οι στόχοι του πλεονάσματος (3,5%), δηλαδή αδύνατον, επομένως και ανεφάρμοστα.
Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι, αυτό έκανε η κυβέρνηση.
Αυτή η συμφωνία με όρους της καθομιλουμένης ισοδυναμεί με πλιάτσικο κατά των Ελλήνων Πολιτών.
Η κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία δεν έχει πλέον καμία κόκκινη γραμμή.
Το μόνο που της απομένει είναι να παραιτηθεί και να αφήσει τον Ελληνικό λαό να κρίνει με δημοκρατικές διαδικασίες το μέλλον του.

 

 

                              
cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  28/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/12/2016 Η Δήλωση συμμόρφωσης και μετανοίας της πάλε ποτέ «επαναστατικής» κυβέρνησης προς τους δανειστές, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω μέτρα και φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Πριν λοιπόν ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη καλό είναι η κυβέρνηση να δώσει τη λύση, και η λύση είναι μία ΕΚΛΟΓΕΣ εδώ και ΤΩΡΑ!

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ena-e.gr

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

                                                                                       ΕΝΑ-Ε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/12/2016

Η ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,

ανακοινώνει τη σύνθεση της οργανωτικής δομής στη Μακεδονία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (Συντονιστής) Μακεδονίας Χρήστος Κόλιας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ανατολικής Μακεδονίας Σταύρος Χαλατσάκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κεντρικής Μακεδονίας Αναστάσιος Νικάκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Δυτικής Μα κεδονίας Σταύρος Τσόμπανος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόεδρος Πολυνίκης Οικονόμου
Αντιπρόεδρος Χρήστος Θανάσαινας
Γραμματέας-Ταμίας Δημήτριος Παπαδόπουλος
Μέλη Χαρά Χατζητζόγλου
Πέτρος Φιλιππίδης

Εκ της Συντονιστικής επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  14/12/2016

Μετά και τις νέες δηλώσεις του κ. Ζουράρι: «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει, αρκεί να μη μας πάρουν τη γλώσσα μας».

Έχουμε να σχολιάσουμε τούτο:
Η ηλιθιότητα έχει και όρια κ. Ζουράρι.

Ο κ. Ζουράρις προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι είναι υφυπουργός της κυβέρνησης και θα πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, ειδάλλως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τον στείλει στα αζήτητα.

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  08/12/2016

 

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καθώς και του βουλευτή του Τανζού Οζτζάν οι οποίοι αναρωτιούνται και απειλούν εάν (και πότε) η Τουρκία θα πάρει πίσω 18 νησιά από την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την πρόθεση της Τουρκίας, για την δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και ευθεία αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.
Συνιστούμε σε όλους αυτούς τους πολεμοχαρείς κυρίους, πριν συμβεί ανεπανόρθωτη ζημιά, να ξαναδιαβάσουν την εν λόγω συνθήκη και νασυμμορφωθούν με τα κείμενά της.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μόνο μία φράση πρέπει να υπάρχει:
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, αγωνιώντας για τα όσα συμβαίνουν στην Χώρα μας, μαζευτήκαμε , μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και αποφασίσαμε για την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, που μπορεί να σταθεί απέναντι στο υπάρχων πολιτικό σύστημα.

Στόχος,

η απελευθέρωση της Χώρας από τα μνημόνια,

η ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας,

και η Αναδιάρθρωση της εγχώριας παραγωγής.  Για να οδηγηθούμε στην Οικονομική Ανάπτυξη και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.

Δημιουργήσαμε λοιπόν τον πολιτικό φορέα «ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», με διακριτικό τίτλο «ΕΝΑ-Ε»

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, χωρίς κομματική ταυτότητα, έχει θέση και άποψη.

Η ΕΝΑ-Ε αποτελείται μόνο από ελεύθερους πολίτες που θέλουν την Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη και τον λαό της ευημερούντα και αναπτυσσόμενο!!!

 Καταγγέλουμε,

  • τη πολιτική νομενκλατούρα που μέχρι και σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας

  • τους ανίκανους ηγέτες, γιατί  το μόνο που πέτυχαν ήταν  να καταστίσουν αναξιόπιστη τη Χώρα δημιουργώντας αρνητικό κλίμα διεθνώς.

Ετοιμαζόμαστε  για να παρέμβουμε δυναμικά, με Δημοκρατικά μέσα, όχι όμως με τις παραδοσιακές μεθόδους πολιτικής, αλλά με λογική και υπευθυνότητα απέναντι στη κοινωνία, καταθέτοντας δημόσια προτάσεις πολεμώντας σκληρά κάθε τι παράλογο και αντισυνταγματικό.

Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε με ότι όπλο μας παρέχει το Σύνταγμα της Ελλάδας και να ανατρέψουμε το ανίκανο και φαύλο πολιτικό κατεστημένο.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_2  24/11/2016

Η ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,

με αφορμή το χθεσινό τραγικό περιστατικό της πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην Λάρισσα , όπου διέμενε μία μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της , το ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού , εκφράζει την βαθύτατη λύπη και συμπαράσταση στην πληγείσα οικογένεια, ευχόμενη την αποκατάσταση της υγείας του 4χρονου που βρέθηκε στην θέση να παλεύει για την ίδια του τη ζωή, λόγω της στέρησης που εξασφάλισε το Ελληνικό κράτος, σε αυτό όπως και σε χιλιάδες Ελληνόπουλα , που ζουν μαζί με τις οικογένειες τους κάτω από το όριο της φτώχιας, με την στέρηση κοινωνικών αγαθών και παροχών. Την ίδια ώρα που ήδη πολλές δεκάδες χιλιάδες θύματα,απλοί Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει με την ίδια τους την ζωή, τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επέβαλλαν στη χώρα οι εξωντοτικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης κατόπιν των οδηγιών της “Ευρώπης των λαών”. Τελείται γενοκτονία με κάθε τρόπο, οι πολίτες ανήμποροι να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους καταδικασμένοι σε ανεργία και φτώχια, είτε κινδυνεύουν από τέτοια τραγικά ατυχήματα στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στο σκοτάδι και το κρύο, είτε κινδυνεύουν από την τοξική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις πόλεις όπου για να θερμανθούν καίνε διάφορα υλικά.. Σε κάθε περίπτωση , η εξασφάλιση εργασίας, παροχής κοινωνικών αγαθών όπως ρεύμα νερό , και κοινωνικής μέριμνας ενώ είναι κατωχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα του κάθε πολίτη και ενώ το κράτος είναι υποχρεωμένο να τα εξασφαλζει, έχουν βιάιως στερηθεί, από τους Έλληνες πολίτες, σήμερα που η Χώρα μας δήθεν δείχνει την φιλάνθρωπη στάση της στεγάζοντας και συτίζοντας χιλιάδες “αδύναμους” μετανάστες, αποδυναμώνει με κάθε τρόπο τους Ελληνες πολίτες, ρίχνει τα παιδιά της στην πυρά, αφήνοντας τα να ζουν στο κρύο και το σκοτάδι, πολλές φορές χωρίς καν τα απαραίτητα για την σύτιση τους. Η παρούσα κυβέρνηση καθώς και το πολιτικό προσωπικό όλων των κομμάτων που έφεραν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση, δρουν εκτός συνταγματικών ορίων και καλούνται να παραιτηθούν.

Γραφείο Τύπου και ΜΜΕ της ΕΝΑ-Ε

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/11/2016

Ελληνες/νιδες γρηγορείτε.

Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι καταιγιστικές.
Το βρώμικο υποχθόνιο και ραδιούργο σχέδιο των απανταχού ανθρωπόμορφων υαινών, όρνεων, …… αρπακτικών είναι πλέον ολοφάνερο και σε εξέλιξη.
Οι σημερινοί κυβερνώντες σε αγαστή συνεργασία με τους προηγούμενους δεν είναι απλά κατώτεροι των περιστάσεων, είναι συνυπεύθυνοι, συνεργάτες και μέτοχοι στο έγκλημα κατά της πατρίδας και του Ελληνικού λαού που συντελείται εδώ και χρόνια και που πλέον φτάνει στην τελική του φάση.
Οι εξουσιολάγνοι απάτριδες προσκυνητάδες προσπαθούν με νύχια και με δόντια α) να κρατηθούν στην εξουσία –που έτσι ή αλλιώς την έχουν παραδώσει στα γνωστά ξένα κέντρα αποφάσεων- και β) να κρατούν τον Ελληνικό λαό εν υπνώσει και πλήρως ανενημέρωτο για τα όσα εξελίσσονται και τον ΑΦΟΡΟΥΝ.
Οι παραδομένοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ προσπαθούν με διάφορους τρόπους
–οικονομικούς, φορολογικούς, ψυχο και ψυχροπολεμικούς- να του κάνουν όσο περισσότερο μπορούν την ζωή και την καθημερινότητα δυσκολότερη, να του κάνουν τον βίο αβίωτο, με ένα και μόνο σκοπό και στόχο.
Να του αποσπούν συνεχώς και αδιαλείπτως την προσοχή με θέματα ήσσονος σημασίας που έχουν να κάνουν με τις βασικές και ζωτικές του ανάγκες, με την ασφάλεια του, με την επιβίωση του, με την στέγαση του, ……………………… έτσι ώστε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους να έχουν την δυνατότητα χωρίς καμία αντίδραση να κάνουν την ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ του ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ της ΧΩΡΑΣ και της εξόντωσης των Ελλήνων με κάθε τρόπο.
Γι΄αυτό
ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ
ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

Σ.Καμπιώτης ,Καθηγητής Καποδιστριακού Παν/μίου
Προεδρεύων ΕΝΑ-Ε

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/11/2016

 

Η ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΝΑ-Ε ),πιστή στις αρχές και τις αξίες της, πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη, κάνει πράξη, προχωρώντας εντός των επόμενων ημερών, στην ανακοίνωση της οργανωτικής δομής σε όλη την επικράτεια, με τους ΠΟΛΙΤΕΣ που στελεχώνουν την Ένωση στη ΠΡΩΤΗ  γραμμή του αγώνα.

Κάνουμε πράξη την ένωση των Ελλήνων πολιτών, προχωράμε μπροστά και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.
Με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και Εθνική Συνείδηση!

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/11/2016

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ

Μετά από εισήγηση του μέλους της ΕΝΑ-Ε ,κ.Π.Τσιγκρή, παραθέτουμε κατωτέρω τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης και των Κυβερνητικών επιλογών:

Με έγκλημα χωρίς τιμωρία μοιάζει πλέον η υπόθεση εμπρησμού της τράπεζας Marfin Bank, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, μετά την σημερινή ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με την οποία κρίθηκαν αθώοι των κατηγοριών που τους είχαν απαγγελθεί οι κατηγορούμενοι Θ. Σίψας και Π. Ανδρεάδης ή Αντρέεβ. Ο μεν πρώτος κατηγορούνταν για την επίθεση στην τράπεζα και ο δεύτερος για την επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ». Της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για αθώωση των δύο κατηγορουμένων αλλά και δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων ( αφού ήταν μάρτυρες, πως και δεν είδαν τίποτα, είναι μια άλλη ιστορία) στο δικαστήριο, εκ των οποίων κανείς δεν είχε αναγνωρίσει στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιον από τους δράστες των επιθέσεων.

Αν νομίζετε ότι η υπόθεση έκλεισε, είστε μακρυά νυχτωμένοι κύριοι!!!

Ο λαός δεν ξεχνά και έχει ο καιρός γυρίσματα

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/10/2016

Η τερατώδες συμφωνία CETA μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά

Η συμφωνία αποτελεί γιγαντιαία απειλή για τη Δημοκρατία, καθώς παρακάμπτει τόσο τους νόμους των κρατών και της ΕΕ όσο και τα δικαστήρια.

Στην ουσία ενώ η CETA λανσάρεται ως μια τυπική εμπορική συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Καναδά, της οποίας μάλιστα το προσόν είναι η αποφυγή της γραφειοκρατίας, αποτελεί τεράστια απειλή για τη Δημοκρατία, καθώς παρακάμπτει τόσο τους νόμους των κρατών και της ΕΕ, τις εκλεγμένες κυβερνήσεις καθώς επίσης και τα δικαστήρια ευνοώντας τις λίγες πολυεθνικές , έναντι των μικρών επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Πρόκειται για απροκάλυπτο φασισμό του κεφαλαίου, προκαλεί την εξάλειψη κάθε ίχνους δημοκρατίας και αυτοκυριαρχίας των κρατών μελών της ΕΕ , ενισχύει απόλυτα την κυριαρχία και επικράτηση των καρτέλ των πολυεθνικών και πάνω απ όλα σηματοδοτεί το τέλος της Δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, καταργώντας το δικαίωμα της ισονομίας υπέρ των πολυεθνικών, δημιουργώντας δύο άνισες κατηγορίες έναντι του νόμου. Αυτή των ευνοημένων πολυεθνικών για τις οποίες δεν ισχύουν οι νόμοι και απέναντι της όλες τις μικρές μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα κράτησαν στάση «οσφυοκαμψίας», όπως συνηθίζουν άλλωστε τα τελευταία χρόνια, παραδίδοντας το ένα μετά το άλλο τα προπύργια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προς όφελος των πολυεθνικών εταιρειών.

Τώρα πια, ένα βήμα πριν από το τέλος του Δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, το θέμα βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και μόνο, όπου καλούνται να αντισταθούν για να μην εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Η Δικτατορία των Πολυεθνικών ΔΕΝ θα περάσει!

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/10/2016

Μετά και από την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο νόμος Παπά δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα της Ελλάδος, αφού προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε ),

καλεί την αποτυχημένη κυβέρνηση σε παραίτηση, τονίζοντας ότι, οι μεθοδεύσεις και οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να οδηγήσει την χώρα σε απολυταρχικό καθεστώς με την φίμωση και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, θα βρίσκουν πάντα απέναντί τους το Σύνταγμα της Ελλάδος, που είναι το «όπλο» της Δημοκρατίας, αλλά και την βούληση του λαού για ελευθερία του λόγου και αδέσμευτη πολυφωνική ενημέρωση.

Παρά την απόφαση, η κυβέρνηση συνεχίζοντας το κατήφορο του λαϊκισμού, δια στόματος της εκπροσώπου κας Γεροβασίλη, προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στην ενότητα του λαού, ρίχνοντας τα βάρη της ανικανότητας της αλλά και της προσπάθειας ελέγχου της ενημέρωσης στη Δικαιοσύνη. Η προσπάθεια αυτή, βρίσκει απέναντι ολόκληρη της Ελληνική κοινωνία, που στέκεται δίπλα στο θεσμό της Δικαιοσύνης αρωγός στην προσπάθεια για ισονομία και Δημοκρατία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην χώρα κέρδισε μια μάχη! Ο πόλεμος με τις απολυταρχικές απόψεις και την ανικανότητα συνεχίζεται.

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/10/2016

Ακούμε ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται στην λαίλαπα των νέων μέτρων…! Χθες σε ερώτηση του Κορκίδη προς την τρόικα αν υπάρχει θέμα υποκατώτατου μισθού, η απάντηση ήταν ότι, το θέμα το έβαλε η κυβέρνηση. Το διαψεύδετε;

Για να λέμε αλήθειες και όχι ιδεολογικές φαντασιοπληξίες, το θέμα υπάρχει όντως στη συμφωνία για να ανοίξει τέλος του 2018 και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

Γιατί η κυβέρνηση το έβαλε τώρα;
Τι σκοπό έχει; αν όχι την περαιτέρω φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας;
Γιατί η αντιπολίτευση δεν στήνει στο τοίχο την κυβέρνηση;

Μήπως τελικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμφέρει όλες τις πτέρυγες της Βουλής προκειμένου να αποκτηθούν πολιτικά οφέλη;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Καλή η προπαγάνδα αλλά εδώ παίζεται το μέλλον μιας χώρας κ.κ. κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι

Δεν πάει άλλο, φτάνει πια η κοροϊδία!

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2016

Εορταστική εβδομάδα αυτή που μόλις ξεκίνησε,γιορτάζει η Θεσσαλονίκη μας, γιορτάζει ο Ελληνισμός απανταχού της γης, το μεγάλο και …. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ» στον Γερμανό κατακτητή στις 28/10/1940!!!
Αν τότε Πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας, πιθανόν σήμερα να μιλούσαμε όλοι μας Γερμανικά!!!!
Εμείς όμως προχωράμε, απέναντι στο σύστημα, απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, απέναντι στην μείωση της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ενός ολόκληρου λαού!!!
Μπορεί τώρα να είμαστε λίγοι, αλλά σε λίγο θα είμαστε όλοι οι Ελληνες!!!!

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2016

Ο Ερντογάν ζητάει Θράκη,νησιά και ακόμα και την Θεσ/νικη. Οι Αλβανοί θέτουν θέματα Τσαμουριάς και διεκδικούν την Ηπειρο. Σε λίγο θα βγουν και οι Σκοπιανοί να τσακωθουν με τους Τούρκους για την Θεσ/νικη και την Χαλκιδική.
Και εμείς απαθείς παρατηρούμε τα τεκταινόμενα και περιμένουμε εντολές για το πως θα συμπεριφερθούμε!!!!
Δεν υπάρχει Κυβέρνηση , δεν υπάρχει Αντιπολίτευση, είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι, που όποιος θέλει μπαίνει και όποιος βγαίνει!!!
Υπάρχει μήπως λαός;;;; Ναι υπάρχει και ακολουθεί κατα γράμμα το τραγουδάκι …. » και εμείς οι τρείς στον καφενέ, τσιγάρο ,πρέφα και καφέ και δεν βαριέσαι αδελφέ » !!!!!

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/10/2016

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Φίλες και φίλοι,φτάσαμε στο σημείο να λέει ο κ.Αλεξιάδης ότι, αν κληρονομείς κάποιο ακίνητο και δεν έχεις να πληρώσεις τον φόρο κληρονομιά, να το παραχωρείτε στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι το παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στους τοκογλύφους δανειστές, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας!!!!
Και για να μην βρίζετε μόνο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να σας πω ότι ο νόμος αυτός έχει ψηφιστεί το 2014, επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.!!!!
Απλά τώρα τον εκτελούν οι ….. αριστεροί νεοφιλελεύθεροι,προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα!!!
Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι νεοφιλελευθερισμός είναι:
«Να δικαιολογείς κάτι που δεν λειτουργεί, με κάτι που δεν αληθεύει»!!!

 

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/10/2016

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

Για όσους δεν το πήρανε χαμπάρι μπήκαμε στο δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού της διεθνούς τραπεζικής μαφίας. Αφού τελειώσαμε με τον λαό ήρθε η ώρα να τελειώσουμε και με τους νταβατζίδες της χώρας. Η επιτροπή ανταγωνισμού μετά από 30 χρόνια ανακάλυψε πως οι μεγαλοεργολάβοι είχανε κάνει καρτέλ και κατακλέψανε την χώρα με τους μιζαδόρους πολιτικούς. Σήμερα η χρηματιστηριακή πιάτσα βοά από τις καμπάνες που πέφτουν και δεν πήρε χαμπάρι κανείς. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς ζητά από όλες τις εισηγμένες τεχνικές εταιρείες να απαντήσουν στο επενδυτικό κοινό που θα βρουν τα κεφάλαια και οι πολιτικές μαριονέτες ετοιμάζονται για το τελειωτικό πλιάτσικο. Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές σε αυτήν την χώρα, το πάρτυ τώρα ξεκινά, καθίστε στον καναπέ σας να το απολαύσετε…

Π.Λελιάτσος
Τομεάρχης Οικονομίας,ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας ΕΝΑ-Ε

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/10/2016

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

51 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΤτΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…
Το γεγονός πως η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών είναι πλέον γνωστό τοις πάσι αυτό είναι δεδομένο.
Το γεγονός όμως πως η τράπεζα της Ελλάδος αγοράζει κρατικά ομόλογα άλλων χωρών μέσα στα πλαίσια άσκησης νομισματικής πολιτικής αλλά και των μη συμβατικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 51 δις πάει πολύ κύριοι.
Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία χειμάζει μέσα στις πολιτικές των μνημονίων και οι πολιτικές μαριονέτες παρακαλάνε τον κεντρικό τραπεζίτη αυτός με ελληνικό χρήμα σπεκουλάρει υπέρ των τραπεζιτών
Αυτό  αποκαλύπτει ο μηνιαίος ισολογισμός Σεπτεμβρίου της Τραπέζης της Ελλάδος…

Πάνος Λελιάτσος

Τομεάρχης οικονομίας ,ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας  ΕΝΑ-Ε

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/10/2016

Μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε για τα χρέη ιδιωτών & επιχειρήσεων, η προπαγάνδα καλά κρατεί. Την χρονική στιγμή μάλιστα που είναι σε εξέλιξη το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και σε λίγο των ΑΝΝΕΛ.
Ερώτηση: Ποιους αφορά;
Απάντηση υπουργού: Υγιείς επιχειρήσεις
Σχόλιο: πως γίνεται να είναι υγιείς επιχειρήσεις και ταυτόχρονα χρεωμένες μέχρι το λαιμό;
Υπόθεση: ισχύει για όλους (είπαμε υπόθεση…)
Ερώτηση: πως θα γίνεται η αποπληρωμή όσων διαγραφούν κατά 40-80%.
Απάντηση υπουργού: Μετρητοίς!
Σκέψη: από που μετρητοίς; θα ξεπουληθούμε; θα πουλήσουμε τα παιδιά μας;
Αναμένουμε απαντήσεις!
Μανώλης Γιαλούρης
Υπεύθυνος Πολιτικού σχεδιασμού ΕΝΑ-Ε
cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/10/2016

To σκάνδαλο της επιβολής των capital controls στην ΕΕ. Η αναφορά μας έγινε δεκτή και ξεκίνησε η έρευνα
Δείτε το έγγραφο κατωτέρω:
Petition No 1064/2015 by Panagiotis Leliatsos (Greek) on the infringement of Article 63 of the TFEU through the imposition of capital controls in Greece and on the damage suffered by the petitioner as a result
0 Supporters – Status: Available to supporters
 

Petition data

Summary title: Petition No 1064/2015 by Panagiotis Leliatsos (Greek) on the infringement of Article 63 of the TFEU through the imposition of capital controls in Greece and on the damage suffered by the petitioner as a result

Petition number: 1064/2015

Topics: Economic and Monetary Affairs

Country: Greece

Petitioner data

Name: Παναγιωτης Λελιατσος

 

Petition Summary
The petitioner complains about the imposition of capital controls in Greece and what he believes to be an infringement of the free movement of capital provided for in Article 63(1) and (2) of the Lisbon Treaty (TFEU), as the controls have caused him considerable damage and continue to cause him damage while they are in place. He asks whether he, as a citizen, could bring action against those who infringe the basic principles of the EU.
Παναγιώτης Λελιάτσος
Τομεάρχης Οικονομίας,Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας 
ΕΝΑ-Ε

 

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/10/2016

Κατατέθηκε το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017 στην Βουλή των Ελλήνων και παρόλες τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, οτι τελειώσαμε με τα ΜΕΤΡΑ, άλλα γράφονται στον προϋπολογισμό.
Η κοροϊδία των αυτοχθόνων Ιθαγενών συνεχίζεται!!!
 Λέει λοιπόν ο προϋπολογισμός σε αντίθεση με τις δηλώσεις της κυβερνητικής συμμορίας:
=========
«Πέραν των μέτρων που νομοθετήθηκαν τον Αύγουστο του 2015, η ΣΧΔ (σ.σ.: Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης) της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προβλέπει για την περίοδο 2016-2018 παρεμβάσεις για την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων ύψους 3% του ΑΕΠ σωρευτικά» (σελ. 11).
Αυτό σημαίνει δυο πράγματα: α) οποιαδήποτε υπόσχεση για μη λήψη νέων μέτρων (πριν απο λίγο στην Τσαπανιδου ο ίδιος ο Κατρουγκαλος δήλωσε ξεκάθαρα οτι ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΎΝ ΝΈΑ ΜΕΤΡΑ) είναι σκέτη αερολογία, διότι μετά από κάθε αξιολόγηση μπορεί να υπάρξει μια νέα ΣΧΔ που θα προβλέπει κι άλλες παρεμβάσεις και β) μέχρι τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το παρόν μνημόνιο (σύμφωνα με όσα ξέρουμε ως τώρα) πρέπει να εξοικονομήσουμε περίπου 5 δισ. ευρώ παραπάνω απ’ όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο του 2015.
Αυτό σημαίνει νέο μνημόνιο και αυτόματο κόφτη!!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Β.Παρασκευαϊδης
Γ.Γραμματέας της ΕΝΑ-Ε

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

                                  

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  6/6/2016

 

ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΑ-Ε

ΙΔΙΩΤΙΚΗ KAI ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΛΕΟΝ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΥΡΩΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.

Το πείραμα κατεδάφισης που πάλαι ποτέ ελληνικού κράτους συνεχίζεται . Στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων προβλέπεται η πλήρης κατάργηση των προαπαιτούμενων ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η δημιουργία «Ανεξάρτητων Αρχών» που θα αντικαταστήσουν όλες τις βασικές κρατικές λειτουργίες.

Η πρώτη ουσιαστική αλλαγή είναι αυτή του Ν 4389/26-5-2016 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α /94
Το ΦΕΚ είναι ανυπόγραφο και δεν έχει κάποια σφραγίδα.

Με τον παραπάνω νόμο καταργείται η Γενική Γραμματεία Εσόδων , και όχι μόνον αυτά αλλά ουσιαστικά το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών . Με φορολογικά χρέη που φτάνουν το μισό ΑΕΠ , την χαοτική δομή του ελληνικού συστήματος ελέγχου αλλά και την απροθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων εφοριακών υπαλλήλων να εισπράξουν τις παράνομες οφειλές των μνημονίων, μια που και οι ίδιοι πλήττονται από αυτές , επιταχύνθηκε η ανάγκη παράκαμψης του συστήματος με την δημιουργία ιδιωτικής -τύπου ράμπο – αλλοδαπής εφορίας με αυξημένες αρμοδιότητες, μη υπαγόμενη στις ελληνικές διοικητικές και δικαστικές αρχές, δυνατότητα που προβλεπόταν, πάντως από τα προδοτικά μνημόνια, με σκοπό την φορολογική εκτέλεση των Ελλήνων και την αρπαγή των ιδιοκτησιών και των επιχειρήσεών τους.

Και ιδού πώς.

« Αρθρο 1. Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική́ προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (στο εξής η «Αρχή»), με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.
2. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής και τη διαδικασία του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.»

Εδώ έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να συνιστάται Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα . Αφού δεν είναι, μάλιστα, φορέας του Δημοσίου δεν υπάγεται στον Εισαγωγικό Νόμο Αστικού Κώδικα, άρθρα 105,106, δηλαδή, δεν μπορεί να ενταχθεί για αποζημίωση για παράνομες πράξεις όπως το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ.

2. Η Αρχή έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών και τελωνειακών εσόδων, καθώς και την είσπραξη λοιπών δημοσίων εσόδων,
β) την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πορείας της βεβαίωσης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την είσπραξη δημοσίων εσόδων,
γ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών της, στους τομείς της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης και της παραοικονομίας, της εφαρμογής των διατάξεων της φορο- λογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, της βεβαίωσης και είσπραξης και της βελτίωσης της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων,
δ) την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν εν γένει στην ερμηνεία και στην εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής, τελωνειακής και λοιπής νομοθεσίας που σχετίζεται με τους τομείς αρμοδιότητάς της,
ε) την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών, ατομικών διοικητικών πράξεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών και διαχείρισης των πάσης φύσεως πόρων της,

στ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, καθώς και για την συμβολή στην υγιή λειτουργία της αγοράς, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας και την παροχή σχετικής επιστημονικής υποστήριξης σε δικαστικές, αστυνομικές και λοιπές κρατικές Αρχές και υπηρεσίες,
ζ) το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό των δράσεων όλων των υπηρεσιών της και την κατάρτιση στοχοθεσίας και δεικτών απόδοσης,
η) την κατάρτιση των επιμέρους επιχειρησιακών σχεδίων φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών ελέγχων αρμοδιότητάς της και τον προγραμματισμό ελέγχων για τη διαπίστωση της εφαρμογής της φορολογικής, τελωνειακής και λοιπής νομοθεσίας αρμοδιότητάς της. Επίσης, την αξιολόγηση και την ιεράρχηση των αιτημάτων ελέγχου που υποβάλλονται από άλλους φορείς,
θ) τον εντοπισμό φαινομένων φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, φορολογικής απάτης, παραεμπορίου και παραοικονομίας και τον καταλογισμό της διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης,
ι) τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, αναποτελεσματικότητας, χαμηλής παραγωγικότητας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και μη τήρησης της νομιμότητας που τυχόν παρατηρούνται στη λειτουργία και στη δράση των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών της,
ια) την εποπτεία και το συντονισμό των ελεγκτικών φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτήν, καθώς και την αξιολόγηση και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της δράσης τους σε σχέση με την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ελέγχων και τα προγράμματα επιχειρησιακής δράσης που έχει καταρτίσει η Αρχή,
ιβ) την εισήγηση νομοθετικών διατάξεων και μέτρων για την ενίσχυση της φορολογικής και τελωνειακής συμ- μόρφωσης και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση και την επιτάχυνση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων,
ιγ) τη διατύπωση απλής γνώμης για σχέδια νόμων που ρυθμίζουν ζητήματα εμπίπτοντα στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της
ιδ) το συντονισμό και τη συνεργασία με άλλους φορείς και αρχές στα πλαίσια της άσκησης των ανωτέρω αρμοδιοτήτων.

Αρθρο 3-Λειρουργική Ανεξαρτησία

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.

Προσοχή. Ο Διοικητής και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης υπόκεινται στην “συνείδησή τους” και τον “νομο», γενικά και αόριστα ,όχι το Σύνταγμα ! Εννοείται βέβαια πώς «νόμος» είναι οι εκάστοτε χιλιάδες σελίδες οδηγιών των δανειστών που υπογράφουν χωρίς καν να διαβάσουν οι βολευτές!
Το παραπάνω άρθρο όπως είναι διατυπωμένο εννοεί σαφώς ότι οι παραπάνω δεν υπάγονται ούτε στα ελληνικά δικαστήρια. Πράγμα φυσικό ,άλλωστε, αφού με τα μνημόνια έχουμε υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο.

Εννοείται πως η θέση του Διοικητή είναι καλοπληρωμένη, αντίστοιχη με αυτήν του Προέδρου του Αρείου Πάγου ,με τα λεφτά του φορολογούμενου βεβαίως..

Αρθρο 8. Κατά παρέκκλιση κάθε ισχύουσας διάταξης, οι κάθε είδους αποδοχές του Διοικητή, τακτικές ή πρόσθετες, για όλο το διάστημα της θητείας του, καθορίζονται κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου Διοίκησης, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το σύνολο των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ούτε να υπολείπονται του συνόλου των αποδοχών Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών ή του καθ’ ύλην αρμόδιου Aναπληρωτή Υπουργού ή Υφυπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δύνανται να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στην Αρχή περαιτέρω αρμοδιότητες που κατά την κείμενη νομοθεσία ασκούνται από τον Υπουργό Οικονομικών ή τον αρμόδιο Aναπληρωτή Υπουργό ή Υφυπουργό Οικονομικών ή τους Προϊσταμένους των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών και κείνται εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της Αρχής. Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται από τον Διοικητή της Αρχής, ο οποίος μπορεί να τις μεταβιβάζει σε υφιστάμενα όργανα της Αρχής ή να εξουσιοδοτεί αυτά, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 14 του παρόντος

Ουσιαστική κατάργηση του Υπουργού Οικονομικών.

Άρθρο 5 Σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και λοιπούς κυβερνητικούς φορείς
1. Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ή εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών.
2. Ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να υποβάλει στρατηγικές προτάσεις και να παρέχει στρατηγικές οδηγίες στην Αρχή σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αρχής και σε εξαιρετικές περιστάσεις. Οι στρατηγικές οδηγίες και οι προτάσεις δεν μπορούν να επεκταθούν σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Αρχής ή σε θέματα του προσωπικού αυτής.
3. Η Αρχή ενημερώνει περιοδικά τον Υπουργό Οικονομικών, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 20 του παρόντος νόμου. Ο Υπουργός δεν δύναται, για συγκεκριμένες υποθέσεις ή περιπτώσεις, να υποβάλει προς την Αρχή αίτημα παροχής πληροφοριών ή να παράσχει δεσμευτικές οδηγίες, του παρέχονται όμως υποχρεωτικά από αυτήν συγκεντρωτικά στοιχεία που απαιτούνται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

Οι σύμβουλοι από το εξωτερικό:

Άρθρο 8 Συμβούλιο Διοίκησης
3. Κατά τα πρώτα πέντε (5) έτη λειτουργίας της Αρχής, στο Συμβούλιο Διοίκησης θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε ζητήματα βέλτιστων διεθνών πρακτικών, Εμπειρογνώμονας με εμπειρία σε ζητήματα φορολογικής διοίκησης που έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό. Ο Εμπειρογνώμονας, ο οποίος δύναται να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης χωρίς δικαίωμα ψήφου, έχει τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στα έγγραφα και στοιχεία της αρχής με τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και τις ίδιες υποχρεώσεις.
‘Ολες οι επιδόσεις που γίνονταν πριν στον Υπουργό Οικονομικών, ως εκπροσώπου του ελληνικού δημοσίου τώρα θα γίνονται προς τον Διοικητή της Αρχής ,ο οποίος προφανώς είναι αυτός που εκπροσωπεί πλέον το ελληνικό κράτος ! Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τίθεται στην υπηρεσία της «Αρχής»

Άρθρο 36 Δικαστική εκπροσώπηση

1. Η Αρχή εκπροσωπείται δικαστικώς και εξωδίκως από τον Διοικητή της και παρίσταται αυτοτελώς, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, σε κάθε είδους δίκες που έχουν ως αντικείμενο πράξεις ή παραλείψεις της ή τις έννομες σχέσεις που την αφορούν. Οι επιδόσεις των δικογράφων στις δίκες αυτές γίνονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις προς τον Διοικητή, αντί του Υπουργού των Οικονομικών. Ειδικώς για την εκπροσώπηση και την επίδοση των δικογράφων σε δίκες που αφορούν σε φορολογικές εν γένει διαφορές και σε διαφορές που αναφύονται κατά είσπραξη των δημοσίων εσόδων, εφαρμόζονται, κατά περίπτωση, οι διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 περίπτωση α ́, σε συνδυασμό προς το άρθρο 49 (παράγραφοι 2 και 4) και 219 παρ. 2 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ν. 2717/1999, Α ́ 97) και 85 παρ. 1, εδάφιο πρώτο του ν.δ. 356/1974 (Α ́ 90). Η προβλεπομένη στο άρθρο 85 παρ. 1 εδάφιο δεύτερο του ν.δ. 356/1974 κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών γίνεται προς τον Διοικητή, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ.
2.α) Η εν γένει νομική και δικαστική υποστήριξη των υποθέσεων της Αρχής και το γνωμοδοτικό έργο διεξάγεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Οργανισμού του (ν. 3086/2002, Α ́ 324). Το Ειδικό Γραφείο Νομικού Συμβούλου Φορολογίας μετονομάζεται σε Ειδικό Νομικό Γραφείο Δημοσίων Εσόδων (ΕΝΓΔΕ), αποτελεί υπηρεσιακή μονάδα του ΝΣΚ, λειτουργεί στην ΑΑΔΕ και διατηρεί τις καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητές του, στις οποίες προστίθενται και οι αρμοδιότητες που άπτονται των υποθέσεων που αναφύονται από πράξεις ή παραλείψεις της ΑΑΔΕ ή αφορούν σε έννομες σχέσεις της και δεν εμπίπτουν στην κατά τόπο και καθ’ ύλην αρμοδιότητα άλλων οργανικών μονάδων του ΝΣΚ. Για τις υποθέσεις εκτός της καθ ́ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητας του ΕΝΓΔΕ εφαρμόζονται οι διατάξεις του Οργανισμού του ΝΣΚ.

Τέλος, ΟΛΟ το σύνολο των ηλεκτρονικών πληροφοριών των φορολογουμένων ανήκει πλέον στην “Αρχή”

Αρθρο 37
…Η Αρχή έχει την αποκλειστική διαχείριση των δεδομένων και του λογισμικού εφαρμογών των Πληροφοριακών Συστημάτων της και των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της. Τα δεδομένα που διαχειρίζεται η Αρχή ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι διαδικασίες τήρησης, πρόσβασης, διάθεσης, χορήγησης και δημοσιοποίησης των δεδομένων διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 17 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α ́ 170), του άρθρου 11 του Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α ́ 265), καθώς και από τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Η Αρχή έχει την αποκλειστική διαχείριση των δικτυακών τόπων που χρησιμοποιεί για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της. Το λογισμικό εφαρμογών των Πληροφοριακών συστημάτων, οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και οποιοδήποτε άλλο θέμα αρμοδιότητας της Αρχής που παρέχονται μέσω δικτυακών τόπων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (Γ.Γ.Π.Σ. και Δ.Υ.) ή άλλων υπηρεσιών μεταφέρονται σε δικτυακούς τόπους της Αρχής το αργότερο μέχρι τις 31.3.2017.
Οι πληροφορίες και τα δεδομένα, ο πηγαίος και εκτελέσιμος κώδικας του λογισμικού εφαρμογών των Πληροφοριακών Συστημάτων, των δικτυακών τόπων και των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Αρχής, φιλοξενούνται, φυλάσσονται, εγκαθίστανται και λειτουργούν σε υπολογιστικές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (Γ.Γ.Π.Σ. και Δ.Υ.) του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία υποχρεούται να λαμβάνει τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα για: (α) την αδιάλειπτη και αποτελεσματική λειτουργία των υπολογιστικών υποδομών, (β) την αποκλειστικά κατά λόγο αρμοδιότητας προσπέλαση και πρόσβαση σύμφωνα με την άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας της Αρχής, (γ) την τήρηση των αντιγράφων ασφαλείας και (δ) την προστασία τους από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή.
Η Γ.Γ.Π.Σ. και Δ.Υ. του Υπουργείου Οικονομικών εγκαθιστά, διαχειρίζεται και παραμετροποιεί τις υπολογιστικές υποδομές τους (κεντρικές – περιφερειακές – δικτυακές) και το συστημικό λογισμικό (λειτουργικό σύστημα – πακέτα λογισμικού υπολογιστικής υποδομής), μεριμνά για την αδειοδότησή του και ευθύνεται έναντι της Αρχής για οποιαδήποτε παραβίαση των υποχρεώσεων αυτών.
Ουδεμία υποχρέωση συμμόρφωσης των Ελλήνων υφίσταται σε ένα ακόμα τυπικά άκυρο, μνημονιακό , κατοχικό, αντισυνταγματικό έκτρωμα.. Αντίθετα, υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη υπεράσπισης του Συντάγματος και δη του άρθρου 120 αυτού.
Το σύγχρονο ελληνικό κράτος και οι δομές του δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα κοπιώδους προσπάθειας και αιματηρών θυσιών δεκάδων γενεών στην πρόσφατη ιστορία και χιλιάδων γενεών στην απώτερη.
Συνεπώς δεν ξεπουλιέται και δεν χαρίζεται!
Σύμφωνα με την ρή
ση του Περικλή, η ελευθερία ανήκει μόνο σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν. Οι Ελληνες απέδειξαν διαχρονικά ανά τους αιώνες ότι αυτή τη δύναμη την διαθέτουν. Το ίδιο θα αποδείξουν και τώρα .

Λιάνα Καστρινάκη
Δικηγόρος
Νομικό Τμήμα της προσωρινής Διοικούσας της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

 

 

 

cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  27/5/2016

 

Οι 153 καρεκλοκένταυροι, ενέκριναν το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση, αφού το…… διάβασαν από δύο φορές, περίπου 1024 σελίδες ανά ώρα!!!
Έτσι από 1/6 που θα είναι νόμος του Κράτους η ταφόπλακα, θα αυξηθεί η παραοικονομία, το λαθρεμπόριο ποτών ,τσιγάρων και επιτέλους και καφέ, προς τέρψιν των Κυβερνώντων που θα δουν τον λαό να πεθαίνει μια ώρα γρηγορότερα από τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα , γλυτώνοντας έτσι, έξοδα μισθών και συντάξεων!!
Θα ανθίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων και το λαθρεμπόριο πάσης φύσεως,προκειμένου να επιβιώσουμε.
Και να και η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαμε, και να η επιστροφή και το κόψιμο του ΕΚΑΣ που θα επεκτείναμε και να και οι επιπλέον φόροι για να δέση το γλυκό!!
Και οι αριθμοί που έχει υπόψη της η Κυβέρνηση ότι θα πιάσει, θα αποδειχτούν όνειρο τρελό,όνειρο απατηλό!!!
Και μετά να το 5ο μνημόνιο!!!!!!
Και όσο μας Κυβερνούν οι 300 αυτοί και όσοι άλλοι πριν κυβέρνησαν, αισίως θα φτάσουμε στο μνημόμιο 13 και σε χρέος 430% του ΑΕΠ.
Αδέλφια νικήσαμε, πάμε διακοπές!!!

Β.ΠΑΣΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της

ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

 

 cropped-Channel-icon-Youtube.png

ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΕΝΑ-Ε )

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  21/5/2016

Σύντομη ανοικτή επιστολή προς
Προκόπη Παυλόπουλο
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
-Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Έχεις την ιστορικά εξαιρετική ευκαιρία που παρουσιάζεται μία και μοναδική φορά στη ζωή ενός ανθρώπου και δη πολιτικού να γραφτεί το όνομά του στην ΙΣΤΟΡΙΑ με ανεξίτηλα γράμματα.
-Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Έχεις την μοναδική ευκαιρία που σου δίνεται ώστε ο Ελληνικός λαός και η ιστορία να σου δείξει ότι και συγχωρεί και τιμά τους ανθρώπους που με πράξεις δείχνουν την μεταμέλειά τους και την αφοσίωσή τους στην πατρίδα.
-Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Γνωρίζεις πολύ καλύτερα από τον καθένα ως συνταγματολόγος, πως αυτά που ψηφίστηκαν είναι πέρα κάθε κοινωνικής δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας.
-Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας είσαι στη θέση που βρίσκεσαι γνωρίζοντας πολύ καλά πως έχεις βαριά την ευθύνη του θεματοφύλακα της Δημοκρατίας του Ελληνικού κράτους/έθνους.
Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, γνωρίζεις πολύ καλά ότι έχεις ιδιαίτερα βαριά ιστορική ευθύνη για το αν το παράνομο και εθνοκτόνο ανοσιούργημα που ψηφίστηκε στις 22/5/2016 ισχύσει και εφαρμοστεί. Γνωρίζεις καλά εσύ και όλος ο Ελληνικός λαός πως αυτό θα είναι για τα σκουπίδια αν δεν έχει την τελική υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται μέσα σε ένα φέρετρο και την έχουν κατεβάσει ζωντανή στον λάκκο και σε κοιτάει με αγωνία κατευθείαν στα μάτια.
Προκόπη Παυλόπουλε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το Αν τελικά θα πέσει η οριστική αιώνια μαρμάρινη πλάκα που θα εξοντώσει, την ¨μάνα¨ σου και τα παιδιά της ή αν θα βγει έξω και θα αναπνεύσει πλέον ζωντανή και ελεύθερη, τριγυρισμένη από τα παιδιά της, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΕΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ.
ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πες ΟΧΙ μη βάζοντας την υπογραφή σου στο τελικό κείμενο που ενέχει πιστοποιητικό ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΕΣ ΟΧΙ.

Μετά τιμής
Σπύρος Καμπιώτης
Πανεπιστημιακός
Προεδρεύων της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής
της Ένωσης Αδέσμευτων Ελλήνων (ΕΝΑ-Ε)

 

 

                                     

 

Γράψτε ένα σχόλιο…